Marginimea Sibiului - atractii si obiective turistice

Scurt ghid cu excursii si locuri de vizitat in Sibiu
Oferim cazare in satul Vale la poalele muntilor la Transalpina

 

Sunteţi ȋn cǎutarea unei cazǎri pentru un concediu la poalele munţilor? Oferim
5 case de vacanţǎ cu 2-10 locuri
situate ȋn satul Vale lângǎ SibiuO excursie poate dura o orǎ sau o zi.
Vǎ poate duce sau pe o colinǎ amonte de sat, pentru câteva priviri pe platoul ardelean, sau la sǎltatul peṣtilor din lacul montan la Gura Râului. Poate vǎ intereseazǎ obiective turistice ȋn Sibiu, o bisericǎ fortificatǎ sau un tur pe cel mai ȋnalt drum carosabil peste munţi - la Transalpina.
Atracţii turistice ṣi locuri de vizitat existǎ multe, iatǎ câteva:

marginimea sibiului obiective turistice transalpina

Pornim din satul Vale situat ȋn inima Mǎrginimei
vis a vis de la Transalpina

Doar un deal ṣi 20 de minute de mers vǎ despart de piscina Marmelada sub cerul liber, sau de primul dintre cele ṣapte lacuri situate la ṣes. În 15 minute vǎ aflaţi amonte de sat, treceţi prin Poiana Soarelui cu duzine de figuri din lemn sculptate cu mâna, ṣi ajungeţi dupǎ douǎ ore la livezile montane, cu o priveliṣte unicǎ ȋnspre vastitatea podiṣului ardelean. Dacǎ zeul timpului este binevoitor se vede atât Sibiul, cât ṣi lanţul Munţilor Fǎgǎraṣ.

obiective turistice marginimea sibiului locuri de vizitat | poiana soarelui saliste

excursii ȋn Munţii Cindrel

Posibilitǎţi de ascensiune existǎ ȋn fiecare sat din jur. De la Sǎliṣte (2 km) duce un drum cu strat de pietriṣ pânǎ la podiṣul Crinţ, iar de la Sibiel (2 km) umblaţi de-a lungul pârâului pânǎ la o mânǎstire retrasǎ, situatǎ ȋn pǎdure, de unde continuând drumul ajungeţi ȋn livezile montane. Sibielul adǎposteṣte cel mai mare muzeu de icoane pe sticlǎ din România.

excursii marginimea sibiului atractii turistice de vizitat | lacul montan gura raului

Gurmanzii sunt atraṣi de lacul montan Gura Râului, alimentat dintr-o serie de pârâuri, dealungul cǎrora puteţi urca ȋn munţi.
Lacul e aflǎ ȋntr-o vale montanǎ ȋnconjuratǎ de pǎduri. Apa sa este limpede, ṣi seara se poate urmǎri la un grǎtar sǎltatul peṣtilor dupǎ muṣti. Liniṣtea acestui loc nu se poate exprima printr-o imagine – dar cine l-a vizitat, nu-l va mai uita.

trasee transfagarasana obiective turistice, excursii si atractii

Cine doreṣte sǎ se urce cât mai sus poate sǎ aleagǎ ȋntre douǎ trecǎtori Nord-Sud peste Carpaţi:

Transfǎgǎrǎṣana

... trecând pe lângǎ o cascadǎ ȋnaltǎ de zeci de metri de-a lungul unor stânci abrupte. Sus la trecǎtoare vǎ aṣteaptǎ lacul montan ṣi cabana Bâlea Lac cu case ṣi o bisericuţǎ din gheaţǎ.

Transalpina

... care cu altitudinea de 2.145 m este cea mai ȋnaltǎ cale carosabilǎ peste munţi ṣi ȋncepe la câteva sate din imediata apropiere de Vale. Construitǎ de Romani ȋn timpul rǎzboiului contra Dacilor, a fost consolidatǎ ȋn timpul primului rǎzboi mondial, pe urmǎ iarǎṣi uitatǎ - prezentând astǎzi una din cele mai originare regiuni montane din Europa.

obiective turistice transalpina trasee

Ca drum de ȋntoarcere se poate alege Valea Oltului, situatǎ ȋntre cele douǎ trecǎtori, unde pe parcursul veacurilor s-au stabilit multe mânǎstiri. Cine nu se opreṣte aici poate sǎ-ṣi regrete graba.

transalpina obiective turistice marginimea sibiului

Iarna se poate schia la Gura Râului (12 km) sau la Pǎltiniṣ (30 km). Zonele de schi dispun numai de o singurǎ pistǎ cu un lift, ȋn schimb nu existǎ aglomeraţii, fiind deci recomandabile pentru copii, ȋncepǎtori ṣi schiori mai puţin pretenţioṣi.


Doriți să vǎ aprofundați impresiile? In Galeria Foto se gǎsesc mai multe imagini cu obiective turistice din Mǎrginimea Sibiului.

locuri de vizitat sibiu obiective turistice | turnul dulgherilor

Atracţii turistice ȋn Sibiu

Dacǎ v-aţi sǎturat de munţi ṣi de pante abrupte vǎ puteţi ȋndrepta spre ṣes, unde se aflǎ la o distanţǎ de numai 20 km capitala culturalǎ europeanǎ Sibiu.

obiective turistice sibiu locuri de vizitat

Vechiul centru al oraṣului, zidurile cetǎţii ṣi turnurile de apǎrare sunt ȋn majoritatea lor renovate. În timpul verii Sibiul se deschide vizitatorilor organizând ȋn Piaţa Mare spectacole de teatru ṣi de artǎ, concerte open air ṣi târgul meṣteṣugarilor locali.

locuri de vizitat sibiu atractii turistice

O privire meritǎ ṣi Muzeul ASTRA de Artǎ Tradiţionalǎ Sǎteascǎ situat la marginea oraṣului ȋn Dumbrava Sibiului. Acolo s-au reconstruit conform originalelor de acum sute de ani cabane din lemn, mori de apǎ, fierǎrii ṣi joagǎre din toate pǎrţile României.

atractii turistice sibiu locuri de vizitat | muzeul astra

Numai la doi paṣi se aflǎ biserica fortificatǎ Cisnǎdioara, una din cele mai vechi biserici ardelene din secolul 13, situatǎ deasupra satului pe un deal conic. La cerere o sǎsoaicǎ bǎtrânǎ vǎ deschide porţile.

trasee turistice sibiu obiective turistice | biserica fortificata cisnadioara

Dacǎ dupǎ umblatul de ore ȋntregi nu vǎ mai duc picioarele, vǎ puteţi redresa oasele suprasolicitate ȋn Staţiunea Balnearǎ Ocna Sibiului (25 km), unde stând ȋntinṣi ȋn apa sǎratǎ a lacurilor puteţi citi un ziar, ungându-vǎ pe urmǎ cu nǎmol binefǎcǎtor. Dacǎ astea nu-s suficiente, vǎ putem programa la osteopatul nostru.
La ȋntoarcere veţi gǎsi la Cristian (13 km) o altǎ bisericǎ sǎseascǎ fortificatǎ care demonstreazǎ cum s-au baricadat cu sute de ani ȋn urmǎ oamenii, apǎrându-se la invaziile Hunilor, Tatarilor, Turcilor ṣi a partizanilor Curuţi.

atractii turistice sibiu excursii si destinatii | biserica fortificata cristian

Munţii Apuseni

Dacǎ doriţi sǎ vǎ cufundaţi mai adânc ȋn istoria regiunii, puteţi umbla pe urmele Dacilor. Lor li se atribuie obiceiuri mistice ṣi ȋnsuṣiri deosebite. Ṣi ȋn ziua de azi credincioṣii mai fac pelerinaje la locurile lor de cult, din care s-au mai pǎstrat ruine. Se zice cǎ ultimii Daci s-au refugiat ȋn Munţii Apuseni ȋntr-o zonǎ puţin populatǎ din partea vesticǎ a Ardealului.

atractii, locuri de vizitat si obiective turistice ardeal

De fapt Munţii Apuseni (40 km) sunt cunoscuţi datoritǎ peṣterilor ṣi a galeriilor minelor pǎrǎsite, care intrǎ ȋn unele locuri cu sute de metri ȋn stâncǎ. Aici se mai gǎsesc ṣi ȋn ziua de azi schelete de dinosaur ṣi de alte vietǎţi primitive. Vizitatori matinali pot cerceta aceastǎ zonǎ ȋntr-o zi.


Indiferent ȋncotro vǎ ȋndreptaţi,
veţi avea ceva de vǎzut, deseori ṣi pe neaṣteptate