Marginimea Sibiului - atractii si obiective turistice

Scurt ghid cu excursii si locuri de vizitat in Sibiu si imprejurimi

Plimbarea ne duce spre câteva obiective turistice din Marginimea Sibiului,
la locuri de vizitat în vechiul oraș Sibiu și atractii selectate din zonele învecinate.

atracții Mărginimea Sibiului, obiective turistice Sibiu și împrejurimi, locuri de vizitat în Ardeal-Transilvania.

Căutați cazare la munte, lângă Sibiu?

Ne găsiți în satul pastoral Vale, la poalele Transalpinei, și vă oferim 6 case de vacanţǎ deosebite pentru 2-10 persoane.

O excursie poate dura o oră sau o zi. Fie că vă plimbați în păjiștile de munte din Mărginimea Sibiului pentru a vă bucura de o priveliște unică asupra platoului ardelean, fie că admirați jocul peștilor săltăreți din lacul montan de la Gura Râului.
Varietatea atracțiilor va alunga plictiseala. Puteți vizita obiectivele turistice din Sibiu, o mănăstire în mijlocul pădurii, o biserică fortificată, sau optați pentru un tur pe Transalpina, cel mai înalt traseu peste munți.

locuri de vizitat in marginimea sibiului obiective turistice in judetul sibiu si transilvania

Pornim din satul Vale ȋn inima Mǎrginimii

Doar un deal și 20 de minute de mers pe jos vă despart de piscina Marmelada sau de primul din cele șapte lacuri situate la șes.
De asemenea, la 2,5 ore (pe jos) sau 30 minute (cu mașina) în amonte de satul Vale se află Poiana Soarelui cu zeci de sculpturi realizate manual. Acestea sunt o vedere neașteptată și rezultatul artistic mai multor întâlniri ale sculptori din toate părțile țării care a avut loc în anii 60. Aici veți descoperi luncile de munte cu priveliște minunată asupra podișului Transilvaniei. Dacă zeul timpului este binevoitor, se pot observa Sibiul și lanțul Munților Făgăraș.

obiective turistice marginimea sibiului locuri de vizitat sibiu | poiana soarelui saliste

galeria foto Munţii Cindrel

Fiecare sat din apropiere este punctul de pornire spre munți. Din Săliște (2 km) un drum de pietriș duce până la podișul Crinț, iar din Sibiel (2 km) mergând de-a lungul pârâului veți trece pe lângă o mănăstire retrasă în pădure și veți ajunge în livezile montane. Localitatea Sibiel adăpostește cel mai mare muzeu de icoane pictate pe sticlă din România.

atractii de vizitat in marginimea sibiului | manastirea sfanta treime sibiel

Iubitorii de natură sunt impresionați de lacul Gura Râului, alimentat dintr-o serie de pârâuri de-a lungul cărora se pot face trasee montane. Lacul se află intr-o vale înconjurată de munți împăduriți. Limpezimea apei, liniștea locului și jocul peștilor sărind în goana lor după musculițe vă vor lăsa amintiri de neuitat.

atractii turistice marginimea sibiului, excursii si locuri de vizitat in sibiu si imprejurimi

Două trecători străbat Carpații și fac posibilă ascensiunea spre peisaje inedite:

Transfǎgǎrǎṣanul

... cascade spectaculoase de zeci de metri țâșnesc din stâncile abrupte. Sus la trecătoare vă așteaptă lacul montan și cabana Bâlea Lac, iar în sezonul rece hotelul și biserica din gheață.

trasee transfagarasana obiective turistice, excursii si atractii

Transalpina

... la 2.145 metri vă aflați pe cea mai înaltă rută care traversează munții în țara noastră. Construitǎ de Romani ȋn timpul rǎzboiului contra Dacilor, a fost consolidatǎ ȋn primul rǎzboi mondial, pe urmǎ rămasă în uitare, ṣi reprezintă astǎzi una din cele mai bine păstrate regiuni montane din Europa. Șoseaua Transalpina ȋncepe la câteva sate în imediata apropiere de Vale.

obiective turistice transalpina, trasee si zone turistice sibiu

Ca drum de ȋntoarcere se poate alege Valea Oltului, situatǎ ȋntre cele douǎ trecǎtori, unde pe parcursul veacurilor s-au edificat multe mănǎstiri importante. Cine nu se opreṣte aici măcar pentru câteva momente, trebuie să fie cu adevarat grăbit.

transilvania-ardeal obiective turistice marginimea, locuri de vizitat in sibiu si imprejurimi

Iarna se poate schia la Gura Râului (12 km) sau la Pǎltiniṣ (30 km). Zonele de schi sunt recomandate pentru copii, ȋncepǎtori ṣi schiori mai puţin pretenţioṣi.

Pentru impresii mai amănunțite am pregǎtit 6 galerii foto cu sute de imagini din Transilvania. Oriunde vă îndreptați pașii în această zonă veți fi surprinși de ceva unic, neașteptat.

locuri de vizitat sibiu obiective turistice | turnul dulgherilor

Atracţii turistice ȋn Sibiu

Dacǎ v-aţi sǎturat de munţi ṣi pante abrupte vǎ puteţi ȋndrepta spre ṣes, unde vǎ asteaptǎ capitala culturalǎ europeanǎ Sibiu.

obiective turistice sibiu locuri de vizitat

Centrul vechi al oraṣului, zidurile cetǎţii ṣi turnurile de apǎrare sunt ȋn majoritatea lor renovate. În timpul verii, Sibiul se deschide vizitatorilor organizând ȋn Piaţa Mare spectacole de teatru ṣi artǎ, concerte open air, târguri ale meṣteṣugarilor locali și numeroase festivaluri, cum ar fi cel medieval.

locuri de vizitat sibiu atractii turistice

O vizită meritǎ ṣi Muzeul ASTRA de Artǎ Tradiţionalǎ Sǎteascǎ situat la marginea oraṣului, ȋn Dumbrava Sibiului. Acolo s-au reconstruit conform originalelor de acum sute de ani case din lemn, mori de apǎ, fierǎrii ṣi joagǎre, adevărate gospodării din toate zonele geografice ale României.

atractii turistice sibiu locuri de vizitat | muzeul astra

În imediata apropiere se aflǎ biserica fortificatǎ Cisnǎdioara, una din cele mai vechi biserici ardelene din secolul 13, situatǎ deasupra satului pe un deal conic. La cerere o sǎsoaicǎ bǎtrânǎ vǎ deschide porţile.

trasee turistice sibiu obiective turistice | biserica fortificata cisnadioara

După atâtea locuri de vizitat picioarele dumneavoastră s-ar putea să dea semne de oboseală. Astfel, vǎ puteţi reconforta trupul suprasolicitat ȋn Staţiunea Balnearǎ Ocna Sibiului (25 km), unde stând ȋntinṣi ȋn apa sǎratǎ a lacurilor puteţi citi un ziar sau puteți beneficia de un masaj profesionist sau un tratament cu nămol binefăcător.

Pe drumul de întoarcere, la Cristian (13 km), bisericǎ sǎseascǎ fortificatǎ demonstreazǎ prin arhitectura sa remarcabilă cum s-au baricadat cu sute de ani ȋn urmǎ oamenii, apǎrându-se la invaziile Hunilor, Tatarilor, Turcilor ṣi a partizanilor Curuţi.

atractii turistice sibiu, excursii si destinatii in imprejurimile sibiului | biserica fortificata cristian

Munţii Apuseni

O lecție de istorie despre originile poporului român este oferită de regiunea vestică a Carpaților unde putem merge pe urmele Dacilor. Acestora li se atribuie obiceiuri mistice ṣi ȋnsuṣiri deosebite. Astăzi se pot vizita locurile lor de cult, din care s-au mai păstrat ruine. Se spune cǎ ultimii Daci s-au refugiat ȋn Munţii Apuseni, ȋntr-o zonǎ puţin populatǎ din partea vesticǎ a Ardealului.

atractii, locuri de vizitat si obiective turistice ardeal

Peisaje unice, nenumărate peșteri și galerii miniere abandonate alcătuiesc unicitatea Munților Apuseni (40 km). În aceste adâncimi s-au descoperit schelete de dinozaur și alte vietăti primitive. Dacă sunteți matinali puteți explora această zonă într-o excursie de o zi.

atractii si locuri de vizitat ardeal obiective turistice transilvania

☏   +40 744 244943   •    trimite e-mail